Festett tömörfa fürdőszoba mosdópult.

0 comments | Írta szerző: Loft & Vintage

 

RENDELÉSI ÚTMUTATÓ - MAISON TÖMÖRFA BÚTOROK

A Maison kollekciónk tömörfa bútorai magasan felszerelt, európai színvonalú üzemben készülnek. Kizárólag magas minőségű faanyagból, valamint környezetbarát kezelőanyagok használatával. Minden bútor tömörfából készül, legyen szó fenyőfáról vagy tölgyről. Ezért a bútorok készen, összeszerelve érkeznek meg hozzád. A bútorok stílusának fő irányvonala a vidéki, country; azonban a több, mint 80 elérhető szín lehetőséget biztosít, hogy az adott termék modern, kortárs, vintage vagy akár provanszi terekben is megtalálja a helyét.

A Maison bútorok variációk számtalan lehetőségét biztosítják, nem is beszélve arról, hogy egyedi igény szerint is tetszőlegesen átalakíthatók. Nem csoda, hogy az ember elveszik a lehetőségek tárházában. Valójában azonban nem olyan bonyolult! Nincs más dolgod, csak elolvasni az alábbi sorokat, ahol lépésről lépésre végig kalauzolunk a kiválasztás folyamatában!

Maison tömör fenyőfa könyvszekrényekkel berendezett nappali.
Fotó forrása: Loft & Vintage

A BÚTOR KIVÁLASZTÁSA

Könyvszekrényre van szükséged? Esetleg lecserélnéd a konyhaszekrényeidet, valami időtállóra? Nagyobb előszobafalra van szükséged? Mindenki maga dönti el, hogy milyen bútorra van otthon szüksége. Szerencsére a Maison bútorcsalád termékei az élet minden területére biztosítanak választási lehetőséget, legyen szó nappaliról, dolgozószobáról, hálószobáról, konyháról, fürdőről stb. Amennyiben te már tudod, hogy mi az, amire vágysz, a következő lépés, hogy megméred a rendelkezésre álló helyet, ahova bútort szánod. Az így szerzett információ segítségével nézz körbe a Maison kínálatában. Egy-egy bútor számos méretben elérhető, így nagy valószínűséggel megtalálod a tökéletes darabot. Ilyenkor még ne a képeken látható bútorok színére fókuszálj, hanem elsősorban a formára és funkciókra. A színeket később magad válaszhatod ki a rendelés során.

Előfordulhat, hogy a bútor mérete valahogy nem az igazi: túl széles, éppen lehetne egy kicsit magasabb is, vagy szükség lenne még egy fiókra vagy polcra. Ez nem jelent problémát. Ha beleszerettél egy bútorba és tényleg csak a méret nem stimmel, egyéni igény alapján egyedi méret is készülhet az adott bútorból. Ilyen esetben mindenképp vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, de előbb folytasd az olvasás!

 

FENYŐFA VAGY TÖLGYFA?

A Maison bútorok többsége fenyőfából készül, de számos esetben találkozhatunk tölgyfa kiegészítőkkel: egy szék ülőfelülete, a konyhaszekrények munkalapja, a bárpultok pultrésze. Sőt lehetőség van bármelyik bútort kizárólag tölgyfából kérni! Van jelentősége ennek? Természetesen van. Míg a fenyőfa a puhafák típusába tartozik, addig a tölgyfa a keményfák közé sorolandó. Mivel a tölgyfák növekedése jóval több, mint száz évig is eltarthat és több, mint 300 évig élnek, faanyaguk sokkal erősebb, nehezebb és sűrűbb, mint a fenyőfáké. A tölgy sokkal kevésbé hajlamos a karcolódásra vagy horpadásra. A fenyőfa ezzel szemben egy puhafa, amely a gyorsabb növekedési ideje miatt jellemzően könnyű - puhább, összességében kevésbé robusztus. Ez azonban semmiképpen sem jelenti azt, hogy gyenge lenne!

Mi alapján válasszak akkor? Az első legfontosabb ismérv, hogy a tölgyfát nem lehet festeni, csak lakkok és pácok állnak rendelkezésünkre. Tehát, ha hófehér fürdőszobát szeretnél, vagy színes, bohém konyhát, akkor mindenképp a fenyőt válaszd! Azt szoktuk javasolni, hogy a rendszeresen igénybe vett bútoroknál, mint a konyhapult, az étkezőasztalok és konyhaszigetek fedlapja, érdemes elgondolkodni a tölgyfán, mert keménységéből adódóan időtállóbb. Természetesen a rendelkezésünkre álló összeg is befolyásolhatja a választásunkat. A tölgyfa, mint alapanyag, drágább a fenyőnél. Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy ha tölgyfalapos bútorvariációt választunk, a felületkezelés eltérhet a bútor többi részétől, hiszen a tölgyfát másképp kell kezelni, mint a fenyőt, így a Kétszínű festés árkategóriájába fog esni.

Maison tömör fenyőfa konyhaszekrény tölgyfa fedlap részlete.

Fotó forrása: Loft & Vintage

SZÍNEK ÉS FELÜLETKEZELÉS

Kiválasztottuk a bútort és eldöntöttük, milyen fából készüljön. Hogyan tovább? Válasszunk színt!

A Maison bútorok esetében az a legjobb, hogy több, mint 80 szín közül válaszhatunk és ezeket tetszőlegesen variálhatjuk is: a natúr hatású waxoktól, a klasszikus, elegáns színeken keresztül a bohém, élénk színekig. A szín kiválasztásánál vedd figyelembe az otthonodban lévő színeket. Minden szín egy adott felületkezeléshez tartozik. A színeket, valamint a kódokat az adott termékadatlapon a képeknél tudod megnézni. Nézzük most, mit is jelentek a különböző felületkezelések.



Natúr: Ebben az esetben a bútor nem kapott semmilyen felületkezelést, azaz nincs festve, nincs lakkozva, csak finomra, véglegesre csiszolták. Leginkább azok számára alkalmas, akik később saját maguk szeretnék lefesteni. Mivel a gyártás során csak a fa legkiválóbb, legegészségesebb részét használják fel, biztos lehetsz benne, hogy a felület egységes, nem jelennek meg rajta szennyeződések vagy színeltérések.Natúr felületkezelés a Maison bútoroknál.

Waxolás: Avagy viaszolás. Ez a legmelegebb tónust eredményező felületkezelés, amelyet az Egyesült Királyságból származó prémium minőségű viasszal állítanak elő. A viaszos kezelés megőrzi a fa természetes megjelenését, és amellett, hogy a legtöbb színnel/árnyalattal kompatibilis, a régi idők emlékeit idézi fel az így elkészített bútorokon. Fenyőfán és tölgyfán is alkalmazható. Mivel a viasz nem szívódik be mélyen a felületbe, hanem inkább bevonatot képez rajta, így a felület nem annyira ellenálló, mint pácolt és lakkozott felületek. Továbbá olyan bútorokhoz ajánljuk, ahol a bútor nem kap vizet.

Waxolás felületkezelés a Maison bútoroknál

Lakk & Pác: A puhafák esetében gyakran használnak pácot, mert kiemeli a fa természetes szerkezetét, illetve megszínezi a felületet. Valójában pozitív-negatív pácoknak is nevezik őket, mert a fa lágy (pozitív) részeit impregnálják, megszínezve ezeket a részeket, és nem tapadnak meg annyira a kemény (negatív) struktúrákon. Ez egy összetett eljárás, amely gondos előkészítést igényel. Az előkészített, csiszolt felületre kerül a pác, amely száradás után könnyen csiszolható és végső rétegenként a festett részeket lakkréteggel fedik be. A végeredmény egy különleges és ellenálló felület, amely kiemeli a fa természetes szerkezetét, emellett ezek a felületek alkalmasak vizes helyiségekben való felhasználásra is. A lakkozást is tartalmazó felületek természetesen keményebbek, ellenállóbbak, és a félmatt vagy selyemfényű lakk hatására van egy kis fénye is a felületnek, ellenben a csak pácolt matt felületekkel.

Pác és Lakk felületkezelés a Maison bútorokra.

Festés: Ez a legnépszerűbb felületkezelés, és nem véletlenül, mert a legmodernebb technológia segítségével a felületeket kétszer festik (szórják), így szép selyemfényűek, simák és finomak lesznek, ugyanakkor alatta nagyon diszkréten még mindig látszódik a fa struktúrája. Kizárólag környezetbarát, vízbázisú festékeket használunk, így gyerekszobákba is bátran lehet választani őket. A színpaletta számtalan árnyalatot tartalmaz, a klasszikus, pasztellszínektől az elegánson át a legélénkebb és energikusabb árnyalatokig. Csak fenyőfán alkalmazható!

Festés felületkezelés a Maison bútorokra.

Antik hatású festés: A festés kategória bármelyik színe lehet antikolt is, finoman koptatott élekkel. Ez az eljárás magában foglalja a bútor festését a kívánt színre, amelyet egy speciális, kizárólag kézzel végzett eljárás követ, melynek során az elemek éleit finoman megkoptatják és polírozzák, amíg a fa természetes színe nagyon finoman meg nem jelenik. Az antikolás a bútoroknak vintage hatást; használt, nagyon kellemes patinás megjelenést kölcsönöz. Jelölni egy "A" betűjelzéssel jelölheti a választott szín kódjában. Például: P008A. Csak fenyőfán alkalmazható!

Antik hatású festés felületkezelés a Maison bútorokra.

Kétrétegű antik hatású festés: Ez a felületkezelés hasonlít az Antik hatású festéshez, de ez egy sokkal összetettebb eljárás. Ebben az esetben két különböző színű festékréteg van ugyanazon a bútoron. Az első szín kerül alulra, majd a választott élekre egy speciális viaszt visznek fel. Ezt követően viszik fel a fedő színt a bútor teljes felületére a kívánt rétegben. Az éleken, ahol a speciális viaszt alkalmazták, a második szín nem tapad meg, így két különböző színt kapunk ugyanazon a felületen, a színek kontrasztjától függően enyhén vagy erősen antik hatású megjelenéssel. A domináns szín a második választott szín lesz (a fedő szín), és az első (alulra) választott szín az éleken bukkan csak elő, mint egyfajta koptatás. Tehát ha a képen látható hatást kívánjuk elérni, ahol a krémszínű alapon sötétszürke antikolt élek jelennek meg, rendeléskor először a sötét színt kell megadnunk a kódban (P029), mert az lesz alul, majd ezt követően az antikolt krémszín árnyalatát (P025): P029++P025A. Csak fenyőfán alkalmazható!

Kétrétegű antik hatású festés felületkezelés a Maison bútorokra.

Kétszínű vagy többszínű festés: A még erősebb kontraszt, vagy a vidám színvilág érdekében a kétszínű kivitelezést ajánljuk. Ez a felületkezelés lehetővé teszi, hogy ugyanazon a terméken különböző színeket válassz, vagy azt, hogy egy színt a bútor belsejéhez és egy másik színt a külsejéhez. Ez például konyhaszekrényeknél vagy tálalóknál, üvegajtós bútoroknál mutat nagyon elegánsan. Különböző színek rendelhetők az adott termék munkalapjára és a bútortest többi részére (korpusz). De dönthetsz úgy is, hogy a fiókok színét variálod meg a bútor többi részéhez képest. Ebben a felületkezelés kategóriában választhatsz a Festés színek közül, valamint a Waxolás, Pácolás, Olajozás, Antikoló kefélés, sőt a Mélykezelt kategóriából is. A legtöbb tölgyfa fedlappal, de fenyő testtel rendelkező bútorváltozatunk ebbe a kategóriába esik.

Kétszínű vagy többszínű festés felületkezelés a Maison bútorokra.

Kezelés antikoló kefével: Ez a felületkezelés egy kizárólag kézzel végzett eljárás – egy exkluzív kézműves munka -, amelynek során a fa teljes felületét egy speciális gépi kefével finoman átdolgozzák. A végső felület itt egy nagyon kellemes tapintású, mikrobarázdált, ugyanakkor sima felületet eredményez, valamint hatására jobban kirajzolódik a fa textúrája, hiszen a faanyag rostja a keféléssel és köztes lépésként egy speciális patina hozzáadásával kiemelkedik. Ebben a kategóriában két vintage árnyalat áll rendelkezésre. Ez a felületkezelés egy nagyon összetett eljárás, amely során 7 különböző, előre meghatározott lépést követnek, melynek záró lépéseként lakkot is kap a felület. Csak fenyőfán alkalmazható!

Felületkezelés antikoló kefével a Maison bútorokra.

Mélykezelés antikoló kefével: Ez a felületkezelés egy modern, gépesített technológiával végzett mechanikus eljárás alkalmazásával történik: a fa felületét egy speciális kefével dolgozzák át, így eltávolítják az évgyűrűk puha részeit, majd a fát páccal, patinával és végül lakkal vagy olajjal kezelik a választott színtől függően. Ez a felületkezelés valószínűleg a legkülönlegesebb, mind a gyártási eljárás, mind a végeredmény szempontjából, hiszen egy erősebben barázdált, ódon felület a végeredmény, mind anyagában, mind színében. A bútor végső megjelenése valóban egyedi, páratlan. Fenyőára és tölgyfára is választhatsz az árnyalatok közül.

Mélykezelés antikoló kefével felületkezelés a Maison bútorokra.

Tölgy: Tölgyfa felületek esetén 8 elegáns olaj és lakk árnyalat közül tudsz választani. Ezek a színek csak a TopOak kóddal ellátott bútorok munkalapjaihoz választhatók. Természetesen, ha úgy döntesz a teljes bútort tölgyfából szeretnéd elkészíttetni, akkor is ezek közül a színek közül választhatsz.

Felületkezelés tölgyfa Maison bútorokra.

SZERELVÉNYEK

A Maison bútorok egy-egy adott szerelvénnyel (fiókgomb, fogantyú, fióksín) készülnek. Ezeket az adott termék képein nézheted meg. De ez nem azt jelenti, hogy ezekhez kell ragaszkodnod! A termékadatlapon található képeknél megtalálod a szerelvénykatalógus képeit is. Ha úgy döntesz egy másik fajta vagy egy másik szín jobban tetszik, csak jelezned kell. Viszont itt is van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni. Vedd figyelembe az eredeti szerelvény méretét és funkcióját! Egy szekrényajtón nem biztos, hogy jól mutat egy nagyobb fogantyú, vagy egyszerűen méretéből adódóan nem férne oda. Minden szerelvény egyedi azonosítóval rendelkezik, melyeket a szerelvénykatalógus képein nézhetsz meg.

A Maison bútorcsalád választható szerelvényei.

Kép forrása: Loft & Vintage

Azok a bútorok, melyek fiókkal rendelkeznek, alapvetően facsúszkás sínekkel készülnek. Amennyiben te modernebb, kényelmesebb megoldást keresel, egyéni igény esetén lehetőséged van választani a fém, golyós fióksín, valamint a késleltetett záródást biztosító fém, golyós fióksín között. Ezeket megtalálod külön termékként a honlapunkon itt és itt. Nincs más dolgod, csak a fiókok számának megfelelő fióksínt hozzáadni a kosaradhoz!

 

SPECIÁLIS BÚTOROK

Mit tehetünk abban az esetben, ha fürdőszoba- vagy konyhabútort szeretnénk venni, de megtartanánk a régi mosdókagylót, mosogatót vagy esetleg sütőt? Beépítenéd a mosógépet vagy a hűtőt, de a honlapon található méretek nem felelnek meg az eszközeidnek? A Maison kollekció számos mosogató- és mosdókagylókkal is rendelkezik, melyet honlapunkon megrendelhetsz. Ha te mégis úgy döntesz, hogy megtartanád a régit, vagy inkább máshonnan szereznéd be, erre természetesen van lehetőséged! Ilyenkor szükségünk van a kagyló, vagy a sütő méretére, hogy ezzel az információval készüljön el neked a kivágás mérete a bútoron.

Fenyőfa konyhabútor tölgyfalappal a Maison kollekcióból

Ezek a bútorok is készülhetnek egyéni méretben, tehát ha kisebbet nagy nagyobbat szeretnél egy adott konyhaszekrényből csak jelezned kell az ügyfélszolgálatunkon!

 

PÉLDA

A Fenyőfa mosogatószekrény tölgyfalappal 118 cm "Maison" elnevezésű termék mellett döntöttem, de nem tetszenek a képek között található színvariánsok.

  • Mivel tölgyfalap van rajta, ezért két színt kell néznem: egyet a tölgyfalapnak, egyet a szekrény többi részének. Megnézem a tölgyfához választható színeket, a P037 mellett döntök. Megnézem a festés kategóriában található színeket, és úgy döntök, hogy a szürke fedlaphoz a fehér szín passzol. Választásom a P004 színre esik.
  • A fehér bútoron bár jól mutatnak a gyári, antikolt bronzszínű gombok és fogantyúk, én mégis inkább az antikolt arany változatot szeretném. Megnézem a szerelvénykatalógus képeit. BUTTON-02-03-AL gombokat, és az FS-3-50-AL fogantyút választom.
  • A bútor fiókkal is rendelkezik. Tudom, hogy a késletetett záródású fiókok kényelmesek. Mivel három fiók van, a kosárba beteszek három fióksínt pluszba.
  • A mosdókagyló esetében szeretném megtartani azt, ami nekem van otthon. Tehát egyén méretkivágásra lesz szükségem. Megmérem a kagylót: Hosszúság: 50 cm Szélesség: 60 cm Magasság: 30 cm.
  • Viszont a csapomat lecserélném. A kínálatból a TEKA kétfunkciós kihúzható konyhai csaptelep fekete "Maison" nyerte el tetszésemet. Tehát kosárba teszem ezt is.
  • Mivel tudom, hogy nem kínálatban szereplő terméket választottam, hiszen egyedi színt és egyedi kivágást is szeretnék, ezért felveszem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.


Milyen információkra lesz szükség az ügyfélszolgálatnál:

 

  • A termék kódjára. Megtalálható a termékadatlapon a termék neve, valamint a csillagok alatt, az SKU betűjelzést követően. Ez egy egyedi azonosító, amivel megkönnyíted a bútor beazonosítását.
  • A kiválasztott szín, színek kódjaira.
  • A kiválasztott szerelvények kódjára, ha módosítanád.
  • A fióksín típusára (ezt később kosárba is teheted)
  • Ha a gyári mérettől eltérő mérettel szeretnéd megrendelni, akkor szükségünk lesz a méretre is.
  • Ha bármilyen más változtatást eszközölnél (plusz egy polc, egyel kevesebb fiók stb) ezeket is szedd össze.

 

                                                                                                                             

Szeretnél a bemutatott termékekről kérdezni valamit, vagy tanácsra van szükséged? Írj nekünk a shop@loftandvintage.hu címre, vagy küldd el a "MAISON BÚTOROK" üzenetet SMS-ben a +36 30 400477 telefonszámra, személyre szabott konzultációért, és mi felhívunk. Szívesen segítünk!

 

HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

Közzététel előtt minden hozzászólást ellenőrzünk!